Veel gestelde vragen

Al sinds de verkoop van ons allereerste Seepje in 2014, houden we bij wat ons zo al gevraagd wordt. Hieronder vind je de meest gestelde vragen op ’n rijtje. Staat jouw vraag er niet tussen, wil je wat meer informatie of heb je zin om te babbelen? Neem gerust contact met ons op via hoi@seepje.nl of 085-0605000!

Webshop

 • Verzending

  Wat zijn de verzendkosten?
  Boven de 30 euro wordt jouw pakket vol met was- en poetspret gratis bezorgd. Onder de 30 euro wordt er 4,95 euro in rekening gebracht voor de verzendkosten.

  Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
  Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je en bestelbevestiging per e-mail. Op werkdagen wordt jouw bestelling doorgaans binnen 24 uur verzonden. Zodra het pakket ons magazijn verlaten heeft, ontvang je per e-mail een Track&Trace-code. Binnen 1 à 2 werkdagen is wordt jouw pakketje geleverd. Dit geldt dus niet in de weekenden of op feestdagen.

  Met welke vervoerder wordt de bestelling bezorgd? 
  PostNL

  Orderbevestiging en Track & Trace
  Geen Bestelbevestiging of Track&Trace-code ontvangen? Misschien is deze in je spambox belandt. De Track&Trace-code ontvang je zodra de Seepjes zijn meegegeven aan de vervoerder, dit is op werkdagen binnen 24 uur na het plaatsen van een bestelling. Heb je een vraag over jouw bestelling, neem dan contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of 085-0605000.

 • Retourneren

  Is er iets mis met jouw bestelling?
  Neem contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of 085-0605000. We helpen je graag!

  Kan ik mijn producten retourneren?
  Uiteraard mogen ongeopende producten worden geretourneerd. De kosten van de terugzending zijn voor jouw rekening. Binnen 30 dagen na ontvangst zullen wij het bedrag terugbetalen.

  Hoe kan ik mijn producten retourneren?
  We willen je vragen eerst een mailtje te sturen naar bestel@seepje.nl met de reden van retour, het bestelnummer en het rekeningnummer waarop het aankoopbedrag dient te worden teruggestort.

  1. Stop de producten in een retourpakket en vermeld daarop duidelijk het afleveradres:

  VASCO Fulfilment
  TAV Seepje
  Twijnstraweg 15-17
  2941 BW Lekkerkerk
  Nederland

  2. Geef je retourzending af bij een pakketpunt.

  3. Bewaar je verzendbewijs goed, dit is je bewijs van verzending en hiermee kun je je pakket volgen.

   

  Wat zijn de kosten?

  • Retourneren:
   De verzendkosten zijn voor jouw rekening, de exacte kosten van verzending hangt af van het gewicht van de doos en de verzender.
  • Ruilen:
   Ruilen is helaas niet mogelijk. Je kunt het ongewenste artikel terugsturen, zoals hier toegelicht, en het nieuwe artikel of artikelen bestellen in de webshop.
  • Fout bij levering:
   Zit er een fout in de geleverde producten? Neem dan contact op via bestel@seepje.nl met het bestelnummer en het product dat fout geleverd is, dan zorgen wij vervolgens dat de juiste Seepjes zo snel mogelijk in huis zijn.


  Wat is het retouradres?
  VASCO Fulfilment
  TAV Seepje
  Twijnstraweg 15-17
  2941 BW Lekkerkerk
  Nederland

 • Betalingsmogelijkheden

  Hoe kan ik betalen? 
  In onze webshop kun je gebruik maken van de volgende betaalwijzen:

  iDeal
  Creditcard
  Overboeking

  Zijn de prijzen inclusief BTW en verzendkosten?
  De prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 • Klantenservice

  We doen ons uiterste best om jou te helpen! Wij zijn namelijk pas tevreden als jij dat bent…

  Heb je een andere vraag aan ons?
  Bekijk onze veelgestelde vragen www.seepje.nl/vragen of neem contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of op werkdagen van 9.00 tot 17.00 via 085-0605000

  Voor grondig onderzoek:

  Algemene Voorwaarden
  Privacy Bepalingen
  Cookie Policy

  KvK-nummer: 65930452
  BTW nummer: 856321576B01
  IBAN: NL82RABO0114968411
  BIC: RABONL2U

Over Seepje

 • Hoe werkt zeep eigenlijk?

  Zeep bestaat, net als al het andere op deze aarde, uit hele kleine deeltjes, ook wel moleculen genoemd. Een kant van dit zeepmolecuul is waterafstotend, net zoals een vette vlek. De andere kant is waterlievend, deze kant is dus gek op water. De ene kant van de zeepmolecuul hecht zich aan de vette vlek, de andere kant richt zich op water. Zeep vormt op deze manier een brug tussen water en vet, waardoor de vlek uit de kleding kan losweken.
  Dat is ’t geheim van Zeep!

 • Hoe werken de Seepje superschillen?

  In alle Seepjes gebruiken we de schillen van de Sapindus mukurossi vrucht. Deze bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten! In technische termen… De molecuul van saponine bevat een waterlievend gedeelte en een vetlievend gedeelte. De saponine hecht zich als het ware aan het vuil en tegelijkertijd aan het water, waardoor het vuil weggespoeld kan worden. Daarnaast verlaagt saponine de wateroppervlaktespanning waardoor water nog beter vuil kan verwijderen.  Hier vind je meer informatie over het wassen op basis van onze superschillen.

 • Waar is Seepje te koop?

  Met 6.000 verkooppunten in Nederland, Duitsland en België zit er vast ook een verkooppunt bij jou in de buurt, neem een kijkje op www.seepje.nl/verkrijgbaar-bij. Of plaats een order in onze webshop!

 • Hebben de Seepje producten een houdbaarheidsdatum?

  Nee, onze was- en poetsmiddelen hebben geen houdbaarheidsdatum. Wel adviseren we ze op een koele plek te bewaren. Mocht de vloeistof er toch vreemd uitzien, stuur een fotootje naar hoi@seepje.nl en we helpen je graag!

  In het geval van onze handzepen is het advies om deze binnen 12 maanden na openen op te maken, dit kun je zien aan het icoontje op de zijkant.

 • Ik zou graag jullie was- en poetsproducten verkopen. Hoe kan ik het beste contact opnemen?

  Leuk, samen gaan we voor een schonere én mooiere wereld! Je kunt ‘t beste een mailtje sturen naar hoi@seepje.nl.

 • Ik zou graag met Seepje samenwerken. Hoe kan ik het beste contact opnemen?

  Leuk, samen gaan we voor een schonere én mooiere wereld! Je kunt ‘t beste contact opnemen met Evelien, door een mailtje te sturen naar Evelien@seepje.nl of haar te bellen op 06-83521028.

  We verstrekken op dit moment geen gratis mini Seepjes ter promotie van evenementen.

Over wassen

 • Hoe kan ’t dat ik geen sop in de wasmachine zie?

  Wat een goede vraag! De hoeveelheid sop in de trommel zegt niets over de waskracht. De reinigende werking zit ‘m in het water vermengt met zeep, hierover lees je meer in bovenstaande vraag. Om deze reden maken wij geen gebruik van onnodige schuimversterkers en laten we onze superschillen, en overige natuurlijke ingrediënten, jouw was doen.

 • Als je met schillen wast, zitten deze tijdens het spoelen in de wasmachine nog steeds in de trommel. Komt er dan nog zeep vrij?

  Klopt, als je wast met schilletjes blijven deze de hele wasbeurt in de trommel. In verhouding komt er tijdens het spoelen minder zeep vrij dan tijdens het wassen, omdat de schillen bij een grote hoeveelheid koud water amper saponine loslaten. Het doel van de spoeling is enerzijds het wegspoelen van vuil, anderzijds het afvoeren van zeepresten. Deze zeepresten zijn in geval van reguliere wasmiddelen vaak niet goed voor de huid. De Seepje schillen zijn echter pH-neutraal en hebben een verzachtende werking op het wasgoed. Laat maar lekker draaien!

 • Hoe geef ik mijn wasmachine een opfrisbeurt?

  Wanneer je vaak koud wast, blijven wasmiddelresten en vetluis achter in de wasmachine. Daarom is het verstandig eens in de 2 à 3 maanden een kookwasje (90 graden) te draaien, eventueel met schoonmaakazijn. Of maak ‘ns gebruik van een milieuvriendelijke wasmachinereiniger.

 • Kan ik de etherische dennen- en lavendelolie die bij jullie superschillen zitten, ook los kopen?

  Helaas zijn onze flesjes olie niet los verkrijgbaar. Ons advies is dan ook om maar een paar druppeltjes te gebruiken, meer is niet nodig. Wij hebben onze etherische oliën veelvuldig getest en het blijkt dat deze goed te gebruiken zijn in combinatie met de superschillen. Kies je toch voor een andere etherische olie, raden wij aan deze eerst te testen door bijvoorbeeld een oud kledingstuk te wassen voordat je er een volle was mee draait.

 • Kan ’t dat mijn witte was wat valer wordt door het wassen met schillen?

  Als je met onze superschillen wast, was je 100% natuurlijk. In reguliere wasmiddelen zitten vaak optische witmakers en bleekmiddelen, hier maak je dus geen gebruik meer van. Hierdoor kan het op lange termijn voorkomen dat de witte was wat valer wordt. Maar niet getreurd, we hebben een paar wastips! Was de witte was echt alleen met de witte was, dus een wit T-shirt met blauwe streep, kan al afgeven. Je witte was een oppepper geven? Hiervoor is zuurstofbleekmiddel het meest milieuvriendelijke alternatief.

 • Is het nodig een wasverzachter te gebruiken bij jullie producten?

  Het natuurlijke zeep van de schillen heeft een verzachtende werking op het wasgoed. Het is dus niet een vereiste om een wasverzachter te gebruiken wanneer je met onze schillen of vloeibare wasmiddelen wast. Ken je onze 100% natuurlijk wasverzachters al? Die maken je wasje nóg zachter en zorgen voor 35% minder vezelverlies. Zo kan je langer genieten van je was!

 • Ik ben mijn waszakje kwijt, wat nu?

  Oeps! Dat kan natuurlijk gebeuren. Op seepje.nl/waszakje kun je kosteloos een nieuwe aanvragen.

 • Welke productvariant is het meest geschikt voor delicate stoffen zoals wol en zijde?

  Daarvoor is Seepje wasmiddel Wol & Fijn het meest geschikt. Dit 99,9% natuurlijke wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van delicate stoffen, zoals wol en zijde. Zo blijven vormen en kleuren langer mooi!

 • Wat is het verschil tussen Universeel en Kleur wasmiddel?

  Seepje Universeel wasmiddel met ‘Sprankelende Jasmijn geur’ is perfect voor alle wasjes! Maar wil je je kleuren extra laten stralen? Kies dan voor Seepje Kleur wasmiddel met ‘Magische Magnolia geur’.  Klik hier voor meer wastips.

Over handen wassen

Impact

 • Hoe draagt Seepje bij aan een schone toekomst?

  Bij Seepje vinden we het belangrijk dat onze producten bijdragen aan een schone toekomst. Dat betekent dat we bij het selecteren van ingrediënten letten op de herkomst, jouw gezondheid en de gevolgen voor het milieu. Onze Seepjes bevatten nu al 99% natuurlijke ingrediënten. Maar 100%… Dat is ons streven! Daarom zijn we continu op zoek naar duurzame alternatieven voor synthetische ingrediënten. Op basis van hernieuwbare grondstoffen dus, zonder aardolie. En da’s belangrijk, want het gebruik van fossiele grondstoffen is eindig.

  Lees er meer over op onze schoner en mooier-pagina.

 • Waar zijn jullie verpakkingen van gemaakt?

  We kiezen al onze verpakkingssmaterialen bewust. Onze flessen zijn gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland, 97% om precies te zijn. De verpakking van de schillen is van karton en het zakje waar de schillen inzitten, is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, dat bestaat uit polymelkzuur. Dit wordt gewonnen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (zoals suikerriet en maiszetmeel). Gaaf, hè?!

 • Hoe zit het met de mensen die voor Seepje werken?

  Voor de Nepalese superschillen betalen we een eerlijke prijs. Zo dragen we bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de Nepalese medewerkers. Daarnaast worden de producten in Nederland verwerkt en verpakt door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 • Seepje haalt de schillen uit India en Nepal, hoe wordt het vervoer geregeld en is dat dan wel milieuvriendelijk?

  De superschillen worden op basis van duurzame biobrandstof van de haven in India naar Nederland vervoerd. Dit zijn 2e generatie biobrandstoffen, gemaakt van afval- of reststromen. Zo voorkomen we op jaarbasis zo’n 1.400 kg CO2-uitstoot. Lees hier meer over onze samenwerking met The GoodShipping Program.

 • Is Seepje vegan en/of dierproefvrij?

  Onze Seepjes bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.  Jippie! De meeste zijn bovendien gecertificeerd door de Vegan Society. Zelfs onze 100% natuurlijke wasverzachters zijn vrij van dierlijk vet en da’s best bijzonder.

  Voor al onze producten geldt dat ze vrij zijn dierproeven: we eisen dat de ingrediënten die we gebruiken dierproefvrij zijn en controleren hier actief op bij onze leveranciers en in hun keten. Voor cosmetica zoals handzeep is dit wettelijk verplicht.

 • Hoe het zit met navullingen?

  Op dit moment vinden we een navulling in de vorm van een zak niet gebruiksvriendelijk genoeg. Bovendien zijn deze zakken niet of nauwelijks te recyclen. Ook grote flessen die je in kleinere kunt overgieten leveren reëel gezien weinig winst op. Hoe groter de fles, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt om ‘m vormvast te krijgen. Onder aan de streep winnen we er dus niet veel mee. Heb je andere suggesties? Laat het ons weten! Samen wassen we de wereld schoner en mooier.
  Meer informatie over onze verpakking vind je op: www.seepje.nl/gerecycled-plastic.

 • Seepje gebruikt achtergebleven sinaasappelschillen van Albert Heijn als grondstof voor handzeep en afwasmiddel ‘Vers geperste sinaasappelgeur’. Zijn de sinaasappels biologisch?

  Nee, het gaat om niet-biologische perssinaasappelen van de persmachines van Albert Heijn. We geloven met dit product waarde toe te voegen door een lokaal beschikbare afvalstroom een tweede leven te geven. We zagen daarom allebei een manier om iets positiefs te doen!

 • Seepje gebruikt achtergebleven sinaasappelschillen van Albert Heijn als grondstof voor handzeep en afwasmiddel ‘Vers geperste sinaasappelgeur’. Worden deze sinaasappels met dierlijke middelen bewerkt?

  Ja, de kans bestaat dat de leveranciers van de sinaasappelschillen daar gebruik van maken. De stofjes die op de sinaasappelschillen zitten, zijn uiteraard helemaal veilig. Ze zijn zelfs in onverdunde mate goedgekeurd door de Europese wetgeving.

  Omdat we niet kunnen uitsluiten dat ze bewerkt zijn met conserveringsmiddel of glansmiddel op basis van dierlijke ingrediënten (zoals schellak), zijn Seepje handzeep en afwasmiddel ‘Vers geperste sinaasappelgeur’ niet vegan (geregistreerd).

 • Hoe kan ik op een zo duurzaam mogelijke manier wassen, poetsen en afwassen?

  Stop de trommel van je wasmachine goed vol, was zoveel mogelijk op lage temperaturen, en volg het doseeradvies op. Ook wanneer je poetst met onze allesreiniger of afwast met ons afwasmiddel! Voor een schone vaat bijvoorbeeld, is niet overdreven veel schuim nodig. O ja, laatste tip: Probeer bij het afwassen en handen wassen de kraan niet onnodig te laten lopen. Zo belasten we samen het milieu zo min mogelijk! Klik hier voor meer duurzame wastips.

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25