De reis van onze schillen is CO2-neutraal

Sinds eind 2018 worden onze superschillen op basis van duurzame biobrandstof van de haven in India naar Nederland vervoerd. Dit zijn 2e generatie biobrandstoffen, gemaakt van afval- of reststromen. Zo voorkomen we op jaarbasis zo’n 1.400 kg CO2-uitstoot. Een belangrijke stap richting een schonere én mooiere wereld!

Zo werkt 't

We werken samen met The GoodShipping Program dat de norm in scheepvaart wil veranderen, van fossiele naar duurzame biobrandstof. Seepje koopt precies genoeg biobrandstof in, om de reis van meer dan 14.000 km duurzaam te kunnen inrichten. Deze biobrandstof wordt beschikbaar gesteld aan de scheepvaartindustrie. Hoewel we dus niet kunnen garanderen dat deze brandstof ook daadwerkelijk in de boot met schillen terecht komt, geven we wel een duidelijk signaal af aan de zeescheepvaart: wij willen onze goederen duurzaam verschepen.

Het verschil

Karel, onze impactmeter, vertelt: “Koolstofdioxide (CO2) is een broeikasgas en één van de voornaamste oorzaken van klimaatverandering. In 2018 had het transport van de schillen ongeveer een uitstoot van 1.400 kg CO2. Dat is ongeveer gelijk aan 66 keer met de auto van Amsterdam naar Groningen! Niet zo best dus… Als vervoerder, Seepje dus, betalen we 0,15 euro extra per kilo om duurzaam te verschepen, maar dat is het wat ons betreft dubbel en dwars waard.”

Schoner én mooier

Uiteraard kiezen we er bewust voor om onze superschillen van de andere kant van de wereld naar Nederland te laten komen. Onze vraag naar de schillen stelt ons enerzijds in staat om in India en Nepal iets goeds te doen voor het milieu in de vorm van natuurbehoud, anderzijds streven we ernaar een leefbaar inkomen te realiseren voor de schillenboeren.

Pssst.. Actie!

Tijdelijk 2+2 gratis op onze oudere wasmiddel varianten (op=op)

 

Ga naar de shop

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25