De reis van onze schillen is CO2-neutraal

Sinds eind 2018 worden onze superschillen, schillenextract voor in onze vloeibare Seepjes en zeeppompjes op basis van duurzame biobrandstof van havens in Azië naar Nederland vervoerd. Dit zijn 2e generatie biobrandstoffen, gemaakt van afval- of reststromen. Zo voorkomen we op jaarbasis zo’n 1.106 kg CO2-uitstoot. Een belangrijke stap richting een schone toekomst!

Zo werkt 't

We werken samen met The GoodShipping Program dat de norm in scheepvaart wil veranderen, van fossiele naar duurzame biobrandstof. Seepje koopt precies genoeg biobrandstof in, om de reis van meer dan 14.000 km duurzaam te kunnen inrichten. Deze biobrandstof wordt beschikbaar gesteld aan de scheepvaartindustrie. Hoewel we dus niet kunnen garanderen dat deze brandstof ook daadwerkelijk in onze boot terecht komt, geven we wel een duidelijk signaal af aan de zeescheepvaart: wij willen onze goederen duurzaam verschepen.

Het verschil

Impact Heldin Ilse vertelt: “Koolstofdioxide (CO2) is een broeikasgas en één van de voornaamste oorzaken van klimaatverandering. In 2018 had het transport van de schillen, extract en zeeppompjes ongeveer een uitstoot van 1.106 kg CO2. Dat is ongeveer gelijk aan 52 keer met de auto van Amsterdam naar Groningen! Niet zo best dus… Als vervoerder, Seepje dus, betalen we 0,15 euro extra per kilo om duurzaam te verschepen, maar dat is het wat ons betreft dubbel en dwars waard.”

Schoner én mooier

Uiteraard kiezen we er bewust voor om onze superschillen van de andere kant van de wereld naar Nederland te laten komen. Onze vraag naar de schillen stelt ons enerzijds in staat om in Nepal iets goeds te doen voor het milieu in de vorm van natuurbehoud, anderzijds streven we ernaar een leefbaar inkomen te realiseren voor de schillenboeren.

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25

[mc4wp_form id=”12110″]