Wasmiddel en de huid

Tal van was, zoals je kleding en beddengoed, komt veelvuldig met je huid in contact. Een wasmiddel bevat stofjes die de was heerlijk schoon maken, maar deze blijven wel achter in het wasgoed. Die ingrediënten in wasmiddelen kunnen huidirritatie veroorzaken of verergeren. Met name baby’s en jonge kinderen, maar ook volwassenen met een gevoelige huid, kunnen hier last van hebben…

Leestijd: 3 minuten

Weet jij wat er in je wasmiddel zit?

In reguliere wasmiddelen vind je doorgaans ‘chemische gribussen’, zoals wij ze noemen. Synthetische ingrediënten zoals kleurstoffen en parfums worden veel gebruikt. Ook optische bleekmiddelen, ingrediënten op petrochemische basis – aardolie dus – of ingrediënten die zware bewerkingen hebben ondergaan voordat ze functioneren, zijn niet uitzonderlijk. Seepje staat niet achter deze ingrediënten: zowel het milieu als mensen zijn er niet bij gebaat.

Superschillen van Sapindus bomen

Seepje maakt was- en reinigingsproducten op basis van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit India en Nepal. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. Dat werkt reinigend, verzachtend en anti-bacterieel. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten!

 

“Wassen met natuurlijke ingrediënten, dat moest ik proberen. Nadat ik Seepje een tijdje gebruikt had, besefte ik dat ik nagenoeg geen last meer had van mijn allergie, de blaartjes en eczeem waren aanzienlijk verminderd. Ik had zelf nooit eerder gedacht dat een allergie in verband zou kunnen staan met het wasmiddel dat je gebruikt. Voor mij vanaf nu niets anders meer! En de was? Nog altijd even schoon en fris”

Esther

 

PH-huidneutraal en hypoallergeen

De schillen van de Sapindus mukorossi vrucht zijn pH-huidneutraal, met een waarde tussen de 4,5 en 5,5. Dit betekent dat de vochtbalans van de huid niet wordt verstoord bij het gebruik van het product. Daarnaast zijn de schillen hypoallergeen: de kans dat het product een allergische reactie oproept is zéér klein. Zacht voor de huid, dus!

Wassen met schillen is supersimpel. Doe een paar schilletjes in het bijgevoegde waszakje, mik ‘m bij je wasgoed in de trommel, en draaien maar! Het waszakje voorkomt dat de schillen vlekken achterlaten op je wasgoed, of fragiel wasgoed beschadigen. Na 3x keer wassen gooi je de superschillen gewoon in je achtertuin, ze zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Toch liever een lekker geurtje? Bij de Seepje schillen varianten ‘Ochtend in het bos geur’ en ‘Zomerse vakantie geur’ krijg je flesje biologische etherische olie dat dient als geur toevoeging, door er 10 druppeltjes van toe te voegen via het wasverzachterbakje. Deze etherische olie wordt gewonnen uit dennennaalden (Pinus sylvestris) of lavendel (Lavandula hybrida super), zonder daarbij gebruik te maken van chemische middelen. Deze natuurlijke oliën bevatten enkele allergenen die een reactie kunnen veroorzaken als je daar gevoelig voor bent. Informatie hierover vind je op de verpakking, of op onze website.

 

“Een tijdje geleden ontwikkelde ik een allergie. Van mijn moeder hoorde ik dat ik daar als kind ook al last van had. Ik kwam al snel bij een volledig hypoallergeen wasmiddel uit. De allergie verminderde, maar ik miste toch wel een lekker geurtje. Seepje vloeibaar is de ideale oplossing: het ruikt heerlijk en geen jeuk of last van mijn longen. Gewoon een feestje.”

– Corrine

 

Dat kan ook vloeibaar

In de vloeibare wasmiddelen van Seepje zitten, naast het Sapindus extract dat we vanuit de schillen winnen, nog een aantal andere ingrediënten verwerkt die de waskracht bevorderen of een lekker geurtje geven. Je zult op onze verpakkingen geen heftig gevarenicoon of waarschuwingssymbool terugvinden. In plaats van synthetische parfums, maken we gebruik van natuurlijke parfums die van hernieuwbare grondstoffen zoals oliën en plantenextracten worden gemaakt. Seepje vloeibaar wasmiddel is niet hypoallergeen, omdat etherische oliën ook allergenen kunnen bevatten. Als je niet allergisch bent voor de allergenen vermeld bij onze ingrediënten, kun je de producten zorgeloos gebruiken.

Let op, Seepje bewaar je áltijd buiten bereik van kinderen. 

Speciaal voor kleintjes

Doordat de babyhuid zich nog niet goed kan weren tegen invloeden van buitenaf, is deze gevoelig en kwetsbaar. Kies je wasmiddel zorgvuldig door goed te kijken naar de ingrediënten. Seepje bevat enkel milde reinigers, waardoor het ook supergeschikt is voor het wassen van baby kleren en delicate stoffen zoals wol.

Kies je ervoor om over te stappen van een regulier wasmiddel naar een natuurlijk product als Seepje, houd er dan rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat verbetering aan de huid zichtbaar is. Nieuwsgierig? Je vindt onze wasmiddelen bij 1400 verkooppunten in Nederland en België, of in onze webshop.

← Terug naar overzicht