Wederopbouw in volle gang!

We hebben goed nieuws en we hebben goed nieuws. Laten we dus maar met goed nieuws beginnen, de armbandjes zijn bij ons aangekomen! Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar je bent niet boos… toch? De Waskanjers van Siza gaan de armbandjes verpakken en opsturen. Als je ons hebt gesteund door een Waspakket aan te schaffen tijdens de ‘Wassen voor Nepal’ actie, kun je jouw armbandje dus in de week van 24 augustus verwachten!

Na de aardbevingen in Nepal waren we in staat snel noodhulp te bieden. In totaal hebben we meer dan 1300 mensen kunnen voorzien van onder anderen water, voedsel, tenten, en medicijnen. Daarna kwamen we opnieuw voor een grote uitdaging te staan. Wassen voor Nepal is heus niet altijd even makkelijk, hoor! Want we willen met het geld dat we samen bij elkaar hebben gebracht zo veel mogelijk mensen in Nepal helpen. Op de lange termijn, zonder dat daarbij geld aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen.

In de eerste plaats wilden we dat de werknemers van onze schillenboer weer aan het werk konden gaan, zodat ze hun families kunnen onderhouden. Dit zorgt ervoor dat er waarde wordt gecreëerd en de positieve impact op de lange termijn kan worden gewaarborgd. Om het tempo erin te houden, hebben we onze schillenboer renteloos geld geleend. Inmiddels zo’n 25.000,- euro, zodat de werkplaats weer kan worden opgebouwd! Kijk:

We hebben in meerdere etappes geld verschaft, omdat we steeds zeker wilden weten dat het geld daadwerkelijk waarde zou toevoegen. Dat gaat tot nu toe goed! Waarom lenen? Omdat wij geloven in positieve impact door ondernemen. We verschaffen onze schillenboer de middelen om zijn onderneming op te bouwen, zodat de werknemers en bijbehorende communities de middelen verdienen om zichzelf te onderhouden. Wanneer onze schillenboer weer op eigen benen kan staan wordt het geld aan ons terugbetaald, waarna we het opnieuw investeren in Nepal. Zodat het op de lange termijn waarde toevoegt voor de mensen daar, door te voorzien in pensioenen en scholing bijvoorbeeld? We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden.

Op dit moment voegt al het geld waarde toe in Nepal, we zijn ontzettend trots dat dit samen met jou is gelukt! En we houden je natuurlijk op de hoogte.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons vooral weten door een mail te sturen naar hoi@seepje.nl, een reactie te plaatsen op onze Facebook pagina of erop los te Twitteren @Seepje!

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25

[mc4wp_form id=”12110″]