Wassen zonder microplastics

Jahaa, al onze producten zijn officieel vrij van microplastics verklaard door de Plastic Soup Foundation. Onze handzepen en afwasmiddelen dragen allemaal met TROTS het Zero Plastic Inside certificaat. Met als klap op de vuurpijl dat ons wasmiddel de eerste is met deze certificering! Toch springen we geen gat in de lucht.. want als wij de eerste zijn, betekent dat dat er nog veel te vaak schadelijke microplastics worden toegevoegd aan wasmiddelen. En da’s slecht nieuws voor een schone toekomst!

 

Wassen zonder microplastics met Seepje

Microplastics in wasmiddelen

In Oostenrijk is er onderzoek gedaan naar  microplastics in wasmiddelen. In 119 van de 300 onderzochte wasmiddelen zijn microplastics aangetroffen. Da’s schrikbarend veel he?! Deze microplastics zijn zo klein dat ze niet gefilterd worden door ons waterzuiveringssysteem en belanden zo, hup, in het water, in ons voedsel en zelfs in onze longen. Lekker dan…

Ze worden o.a. toegevoegd om jouw wasmiddel wat dikker te maken zodat je het goed kunt doseren. Of om te voorkomen dat de kleur van jouw nieuwe paarse trui afgeeft op de rest van je was. De vraag is: kun je ook wassen zonder microplastics? Ja, dat kan! Seepje gebruikt bijvoorbeeld plantaardige oliën en eiwitten in haar wasmiddelen. Wil je meer weten, bekijk dan de video hier boven. Daarin nemen we je mee in de wonderenwereld van wasmiddel!

Doe de microplastic check

Hoe weet je of er microplastics aan jouw wasmiddel zijn toegevoegd? Dit is ‘n lastige vraag. In tegenstelling tot een pot pindakaas hoeven niet alle ingrediënten van wasmiddelen direct op de verpakking te worden vermeld vanuit de Europese wetgeving. Het is op dit moment voldoende als wasmiddelfabrikanten alle ingrediënten op hun website publiceren en een verwijzing naar dit webadres op de verpakking zetten.

Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om zonder telefoon te weten te komen of een wasmiddel microplastics bevat of niet. En ook al ben je aan te speuren op het internet, dan is echt een hele uitdaging om microplastics op te sporen tussen de ingrediënten. Zo zijn Dimethicone, Styrene / Acrylates Copolymer en Polyvinylpyrrolidone voorbeelden van schadelijke microplastics. Had jij weleens van deze termen gehoord voordat je dit las?!

Met het Zero Plastic Inside certificaat weet je zeker dat je zonder microplastics wast. Twijfel je nog over jouw wasmiddel? Vraag het na!

Hoe doet Seepje het?

Seepje gebruikt geen microplastics in haar wasmiddelen. Natuurlijke ingrediënten zonder microplastics maken jouw was nét zo fris en schoon, en belasten het milieu zo min mogelijk. Da’s pas écht schoon!

 

Nu is de natuur aan de wasbeurt!

Was je wereld schoner met Seepje en kies voor 100% microplasticvrij wasmiddel. Zo is schoon ook écht schoon.

Was je wereld schoner met Seepje

Duurzaam schoon

Nu je in de wereld van microplastics bent gedoken, wil je misschien wel meer weten over duurzaam schoon. Wanneer is iets biologisch afbreekbaar, hoe zit het met palmolie en wat zijn natuurlijke ingrediënten? We vertellen je uitgebreid hierover in onze Duurzaam Schoon Bibliotheek!

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25

[mc4wp_form id=”12110″]