Sociaal ondernemen: ontmoet onze kanjers

Seepje streeft naar een positieve impact voor mensen en ’t milieu! Dat is onderdeel van onze missie als sociale onderneming. Ook in Nederland willen we een zo groot mogelijke, positieve sociale impact creëren. Heb je je ooit weleens afgevraagd wie jouw schillen afweegt en de flesjes etherische olie vult? We stellen hen graag aan je voor! Want zonder hen zou ons product simpelweg niet hetzelfde zijn…

Wat is sociaal ondernemen?

Bij een sociale onderneming staat de impact die gecreëerd wordt, door het verkopen van een product of dienst, op de eerste plaats. Bij Seepje geloven we dat iedereen iets kan bijdragen, dat iedereen van waarde is. Daarom werken we samen met een drietal sociale werkplaatsen, waar wekelijks ongeveer 16 kanjers met een (mentale of lichamelijke) beperking of chronische ziekte voor Seepje werken.

Op de sociale werkplaats

Siza in Arnhem is zo’n sociale werkplaats, waar mensen worden begeleid bij dagbesteding en het zoeken naar een geschikte woonsituatie, zodat zij zoveel mogelijk in staat gesteld zijn hun eigen leven te leiden . “Het is echt mooi om met deze mensen samen te werken. We kijken niet naar beperkingen maar naar talenten; wat kan iemand juist wel heel goed? We laten hen dan deze eigenschappen benutten in het werk dat ze doen. Door samen te werken vormen ze een veelzijdig team”, zo vertelt begeleider Hein van Siza. En dat blijkt wel wanneer je een rondje maakt langs de Seepje inpaktafel…

De kanjers

Christiaan en Rutger zijn druk bezig met het afwegen van de schillen. Christiaan: “De letters op de weegschaal zijn groot, en met mijn ogen is niks mis, dus kan ik het gemakkelijk lezen. Ik moet tussen de 150 en 154 gram in het zakje doen”, vertelt Christiaan terwijl hij een grote schep met schillen vasthoudt. “Ik doe best wel veel voor Seepje, alleen heb ik nog nooit een pallet ingesealed. Doordat ik in een rolstoel zit, kan ik dat niet. Dat vind ik wel jammer, maar dit werk is ook leuk.”

Hans zet de eindproducten in elkaar: door een zakje schillen, een waszakje, de flyer en eventueel een flesje olie in een kartonnen verpakking te doen. En dat terwijl hij maar 10 tot 15 procent zicht heeft! “Hoe ik dat doe? Ik ben zo bekend met de producten dat ik precies voel wat ik in mijn handen heb.” Ook bewaart Hans het overzicht van de dagelijkse productie: “Ik weet precies hoe veel stuks we moeten produceren. Door goed bij te houden hoeveel kratten we vullen, kan ik uitrekenen hoe ver we zijn. Op een goede dag pakken we samen ongeveer 600 Seepje schillenverpakkingen in!”

Doe je mee?

Zo dragen we samen bij aan de ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doe je mee? Bekijk onze met zorg samengestelde Seepjes hier:

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25

[mc4wp_form id=”12110″]