Een zeepblok van gerecycled plastic

Heb je ‘m in het schap gezien? Je kunt er bijna niet omheen; de frisse Seepje fles in de vorm van een zeepblok. De beste keuze, want zo belasten we het milieu zo min mogelijk. In 2021 hebben we zo samen zo’n 114.316 kilo plastic gered.

Het ontwerp

Als één van de eerste was- en poetsmerken namen we overwegend gerecycled materiaal in gebruik, 97% om precies te zijn. Het was in 2017 niet gemakkelijk om een producent te vinden die dit aandurfde! Toch is het gelukt, zo hebben we de weg vrijgemaakt voor veel producenten in onze categorie om ook met gerecycled plastic aan de slag te gaan. En daar zijn we trots op!

Samenwerkingen met onder andere FLEX/design en Heldergroen zorgden voor het ontwerp van ons herkenbare Seepje zeepblok. En dat zeepblok is efficiënt: er past door de vorm veel inhoud op het schap, in een doos en op pallet.

 

Jasper van Seepje:

Onze verpakking moet niet alleen duurzaam en efficiënt zijn, ook moet ‘ie goed te gebruiken zijn en voor was- en poetsplezier zorgen. We willen ook graag dat ‘ie er super aantrekkelijk uitziet. Pure schoonheid, van binnen en van buiten! Inmiddels is ‘ie vanwege z’n duurzaamheid en uitstraling bekroond met meerdere internationale verpakkingsprijzen.

Meer lezen:

 • Zo wordt 'ie gemaakt

  Het ingeleverde plastic wordt gescheiden, waarna er granulaat (dat zijn kleine korreltjes) van wordt gemaakt. Deze korreltjes worden omgesmolten en vermengd met 3% kleurtoevoeging, die geeft de fles z’n frisse uitstraling. Het materiaal wordt in de vorm van het zeepblok geblazen.

 • Navulverpakkingen

  Hoe het zit met navullingen? Op dit moment vinden we een navulling in de vorm van een zak niet gebruiksvriendelijk genoeg. Bovendien zijn deze zakken niet of nauwelijks te recyclen. Ook grote flessen die je in kleinere kunt overgieten leveren reëel gezien weinig winst op. Hoe groter de fles, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt om ‘m vormvast te krijgen. Het navullen in winkels of het inleveren van de flessen bij ons of bij retailers, lijkt in onze ogen geen duurzame lange termijn oplossing.

  Onder aan de streep winnen we er dus niet veel mee. Heb je andere suggesties? Laat het ons weten! Samen wassen we de wereld schoner en mooier.

 • Schonere én mooiere wereld

  Onze producten zijn het resultaat van een zorgvuldige afweging tussen duurzaamheid en sociale impact enerzijds, en een betaalbaar en effectief product anderzijds. We willen dat iedereen beter wordt van onze producten en geloven dat dit kan. Samen willen we niet alleen nu een schone en mooie wereld, maar ook voor in de toekomst! Daar maken we ons elke dag hard voor, was en poets jij met ons mee?

Is je Seepje op?

Het materiaal kan opnieuw gebruikt worden, dus recyclen die hap! Onze papieren wikkel wordt zonder lijm aangebracht en kan apart worden gerecycled, zodat onze fles zo min mogelijk vervuiling oplevert in het recycleproces. De fles kan dus bij het plastic afval, de wikkel vindt het heerlijk bij het oud papier. Een goed recyclesysteem is overigens niet alleen aan ons. Ook de Seepje Fans en gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor inzameling, moeten meedoen. Kunnen we op je rekenen?

Je hoeft jouw lege fles natuurlijk niet per se bij het plastic afval te gooien… Je kunt ‘m ook zelf upcyclen! Wat dacht je van een vaas, een sinterklaas surprise of een vogelhuisje? Kijk voor meer inspiratie op:

#seepjekunst

Deel jouw #seepjekunst

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Psst.. deze week 25% korting op Seepje bij Albert Heijn

Schrijf je net als 18.000 Seepje fans in voor onze brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later

Een brief van Seepje

Schrijf je net als 18.000 fans in en ontvang een handzeepje cadeau bij besteding van €25

[mc4wp_form id=”12110″]